Sambos och skilsmässa

Kris i hemmet men det går över, inte av sig själft utan genom att arbete med det!

   Jag skulle vilja prata med någon som tycker att de har "BEVIS" på att barn med skilda föräldrar växer upp och blir annorlunda. Varför skulle de bli annorunda för? Barn med skilda föräldrar betyder inte nödvändigts vis, bidrag, dumma extra föräldrar, bråk och nycklar. Det kan lika gärna betyda en mer harmonisk tillvaro för barnen OCH föräldrarna.

   Skulle du vilja leva i ett förhållande utan kärlek och där varje liten sak blir en disskution? Nej tänkte vell inte det. Om vi dessutom lägger på att det finns, säj 2 barn med i bilden vilket innbär, dagis, skola, aktiviteter, middagar osv. Blir det ju knappast enklare? barn känner av stämningar precis som vuxna gör och det kan knappast vara bra för ett barn att leva med den stämingen hemma.

   Om vi tittar på den andra sidan när föräldrarna facktiskt skiljer sog och tar sitt ansvar! För gud ja det är ett ansvar de har mot sina barn att  inte sätta dem emellan på något sätt. Om båda tar sitt ansvar och drar sitt strå till stacken ja då behöver inte en skilsmässa vara annat än 2 lyckliga vuxa som har barn tillsammans men som inte lever ihop. Det behöver inte vara så krongligt. Men allt hänger på hur de vuxna i förhållandet klarar av att förhålla sig till varandra, barnen och de runtomkring.

   Varför ska vi krongla till livet för oss hela tiden? Om vi bara kunde vara ärliga mot oss själva och andra skulle vi leva ett bättre liv med mindre missförstond och mer glädje.

Läs HÄR!


Öga för Öga, Tand för en Tand

Nej Nej Nej! Det är FEL! Man får inte göra så! Hur kan ett rätts system ge rätt att hämnas på sin förövare med samma mynt? Och av denna karraktär dessutom?

Var han en dum idiot och helt från vettet när han hällde syra i ansiktet på henne? JA men det ger ingen rätten att göra det samma på honnom och under dessa former...! nerdrogad och med vakter och vänner till hjälp för att hålla honnom, en doktor som håller ögonen öppna NEJ! Det är FEL!

Det spelar ingen roll man får inte göra så mot en människa oavsett vad han har gjort! Det finns sammhällstjänst, böter, skadestånd, fängelse och dödsstraff Vi behöver inte ha hämd som straff oxå!

Ja men det är ju inte i sverige det är i Iran men det spelar ingen roll! Iran är ett land i världen och vi är dela av världen! jag må vara kvinna och jag tycker oxå att det är helt sjukt att en kvinna i dessa länder inte får säga nej till ett frieri utan att få syra i ansiktet men detta är inte sättet att stoppa det på!

Läs HÄR!



Ont om tid för bloggen

Det kan ju bero på att det finns mer saker att göra här...vet inte vart allt har kommit ifrån men ja saker finns det i alla fall kan jag lova! Idag är det städning och tvättning som gäller...mindre kul kanske men det är ju alltid trevligt när det är rent och man har kläder att ta på sig så..bara att tänka positift!

på onsdag går så flytten! tony har pratat med han som organiserar flytten och det blev till slut en onsdag. fortfarande en massa sakers om måste packas ner i kartonger men jag får åka dit i morron med en kvinna som får hjälpa mig...tony måste ju jobba...!

kameran var på resande fot med tony där av inga bilder på shoppingen, ska göra ett nytt försök idag men det blir nog lite senare...


Uppe med tuppen

   är jag inte men det börjar bli dax att ta sig ut och göra någe...! Tony kommer vid 12 och jag har tydligen saker att göra innan dess...hmm på en söndag..? Jo men i alla fall. bara att ta tag i dagen och göra...!!

Bilder på helgens shopping kommer nog under dagen!



Tillbaka i båten

men jag är aldeles ensam och jag ska vara helt ärlig och säga att jag tycker inge vidare om det!

Åkte till La Romana igår em och åt middag med 2 vänner, idag packade jag det som fick plats i de få kartonger som vi hade hemma, det blev lite i alla fall och sedan åkte jag tillbaka hit till bpca chica och min lilla båt.

jag sover bättre själv i båten, den är mindre och så vet jag att vi har vakter här. Jag blir alltid lite barnslig när jag är själv på nätterna, tack och lov att det inte händer så ofta! Tony min älskling kommer i morron em. och jag misstänker att han kommer vara ganska trött efter2 dagars egling. jag vet ju int ehur bra seglare de nadra 2 är som är med honnom..men men

igår blev det en del shopping! yiii Eftersom jag vanligen inte spatserar runt på gator och torg blir det extra roligt när jag får tid till det! och jag kommer alltid hem med fler saker än jag tänkt mig..lustigt va?

tex. odag åkte jag till affören och tänkte handla motorolja till bilen och lunch, men jag kom ut med en ny bikini, jesussandaler ja och lunch...inpuls på högsta nivå! men jag behövde nya av båda delarna så det bliv bra endå...

nu ska jag pallra mig i säng! skriver i morron som vanligt igen!


Trodde jag ja...

Detta skrev jag för 2 min sedan i word när jag fortfarande trodde att det inte fannns något WiFi. det är iof. sant att WiFi just här inte funkar men grannes är det inget fel på!! YIII morronen är räddad!

Antar att det blir lite dålig uppdatering idag...

Lämnade av tony på buss stationen kl halv 7, åkte tillbaka till sängen och nu sitter jag på en fruckost restaurang och inseer att deras internet inte funkar. Typiskt! Jag som hade tänkt spendera några timmar här iväntan på att jag ska kunna åka och hämta upp lite andra saker innan det är dax att ge sig av till boca chica och båten igen.

Funderar på att ringa till en liten vännina i La romana och se om det kanske blir en liten utgång eller liknande, sitta ensam på en fedags kväll känns ju lite deprimerande om jag får säga så. Om jag åker till La romana kan jag passa på att  packa lite saker i morron eftersom vi hoppas på att få flytta tisdag eller onsdag nästa v. Det är ont om tid för just den där packnings biten men det ska nog gå bra!

 


Inget ar som vantans tider

   lanar alsklingendator men den har spanska tangentbord sa det blir lite rolig svenska... 

Sitter nu forberadd i salen for presskonferensen och vantar pa att klockans ska bli 18:30 och att det ska komma lite folk att prata med innan det hela drar igang.Funderar pa att precis som de andra 2 som ar ha ta mig ett glas vin.

   Oj ju kom det in en redbull frysvaska pa hjul med is och redbull i...sa det blir "brindies" med redbull OCH Presidente "bear" thoo hoo dock tror jag att jag flaggar for vin dagen till ara...

   Ne hepp om jag skulle ta en runda och se om det finns nage att titta pa har kanske...



hjärnan har ett kön...

   Vet inte vad jag ska tro facktiskt...att min hjärna kan ha ett annat kön än jag? Ok så om jag uppförmig feminint osv. då mera de eller? För det är klart att det finns personer som fok tycker uppförsig manligt eller kvinnligt...men jag vet inte ja skulle det vara så fel då? det är ju olikheterna i oss som är så spännande..Hur kul skulle det vara om alla var som mig eller varför inte Kungen?? Mindre roligt skulle jag tro att vi skulle ha...hmm

   Ok, jag vet inte hur trovärdigt det här är egentligen men lite kul var det i alla fall...20 frågor och ju mer poäng du får är du mer feminin...jag fick 13p av 20...lite på den feminia  sidan är jag ju trots allt...

   Kolla här!



Dröm

   Jo jag gör det ibland, drömmer alltså. många gånger kommer jag ihåg dem när jag vaknar men efter kaffet är det som bort blåsta. Men just denna kommer jag facktiskt ihåg...

   Av någon anledning hade jag blöta kläder på mig och för att torka dem använde jag ett strykhjärn och strök kläderna när jag hde dem på mig, men nej jag brände mig inte. det fanns tydligen något trick för det...Lustigt men kläderna blev torra, strykta och jag brännde mig inte.

   Nu på morronen har jag facktiskt strukit lite kläder. Vi ska på presskonferens i Em och det vill ju till att se lite ordentlig ut då. presskonferensen är om Båtfestivalen / båt showen som vi ska ha här nästa helg. Min älskling är annordanren jag den söra lilla sekriteraren...haha

   Nå ja han organiserar i alla fall men jag är inge vidare sekriterare...han klararsig tack och lov bra på egenhand. det vill säga så länge han int evill kopiera papper eller skriva ut för den fin fina skrivaren ligger en trappa ner och det är ju mycket bättre att skicka iväg lilla mig på mina dagliga turer upp och ner...tsss


Ett barn talar 2

Min älskade pratade i telefonen med sin 3årige son:

Pappan: Vad ska du ät till middag nu då?
Sonen: Kyckling!
Pappan: Jag ska oxå öta kyckling till middag!
Sonen: Ja menn kom hit och ät då pucko!
Pappan: eee fast jag ska ju äta med Lisa...
Sonen: Hej då!

Efter att pojken en anna dag hoppat runt som en galning ett bra tag bad jag honom att ta det lite lugn jag använde ett spanskt utryck för typ "lugn i stormen" Dock innehåller den spanska varianten namnet Bobby...på detta svarade den lille godingen lite förvånat och fundersamt...

- Men jag heter inte Bobby, Jag heter Juan!


...


tele2 för barn porr

Om det hade gjort någon skillnad skulle jag ha skrikit men det hörs ju inte över internet, precis osm vi inte hör barnen som skriker heller. och nu har tydligen smarta tele2 inte skrivit på ett litet avtal mot barnporr. SMARTA nissar är det som jobbar på teler 2 tycker jag, INTE! Vad är det för dumheter att hänvisa till integriteten...Det är OLAGLIGT med barnporr och igentligen är det inte att det är ett brott utan vad de gör mor barnen!

Funderar på om tele2 har funderat på vilken typ av människor som de så vänligt vill ge integritet...Det är inte en vanlig svensson som håller på med sånt här och om dte är det så ska även denne svensson ta sitt straff!

Undra vad jättarna på tele2 skulle vilja göra om det kom ut bara EN bild på något av deras barn...strypa f**nskapet som la ut det, tog det och långsamt kastrera honnom med en SLÖ osthyvel? ja jag trodde vell det! Så varför inte hjälpa alla andra föräldrar och anhöriga där ute som skulle vilja gör precis samma sak.

Läs HÄR!


Ett barn talar

Min bättre hälft har en liten son på 3 år, Juan-Carlos, denne pratar HELA tiden...Igår i bilen fick vi höra dessa historier...

Juan - Min mamma har sagt att en liten flicka stal en vit bil!
Lisa - Men små flickor kan ju inte köra bil, eller?
Juan - Nej, men hon stal den vita bilen!

Vad som egentligen hade hänt var inte lika roligt. En vit bil med en liten flicka i hade blivit stulen för ett tag sedan.

Juan - Min morbror D. sa att en lycktstolpe föll ner med en last bil.
Lisa - Men hur föll den der MED en lastbil?
Juan - Jo lastbilen var ju där...

Nej inte riktigt men lastbilen krockade med lycktstolpen så att den föll der...


Åldersskillnader

   Har precis läst en underlig artickel på Aftonbladet.se Den handlar om den på gående disskutionen om åldersskilnader. Denna var dock en skildring från en tjej på 20 som haft en 22 år äldre pojkvän. Det skrivs oxå i artikeln att hon har en blogg och det framgår nästan (i alla fall fattade jag det som det) att hon skrev i den med typ samma tema...i alla fall nån gång ibland. Men när jag gick dit fick jag en liten fin chock. Bloggen ser ju ut som vilken Mode&Skönhets blogg som hellst men bruden har lyckats med lite gratis reklam på en av sveriges störat tidningar!!! Det ni, svårt att slå kan jag tro!

   Jag gillade dock artikeln i sig. Den skildrar som sagt vad omvärlden tyckte och tänkte om deras relation och åldersskilnad. Alla får ju ha sin egen åsikt det ska jag inte ta ifrån någon men ibland kan jag fundera påå hur relevanta de kan varaa för mig som person.

   Jag är själv 22 år och GIFT med en 22 år äldre man som från 2 tidigare förhållanden har 3 barn. Så ni kan ju själva förstå att just detta ämne är lite intressant för just mig. Jag förstår att folk tycker att det är konstigt! det kanskee till och med SER konstigt ut men det är det inte. Vi gör dem mäst vanliga och ovanliga saker precis som alla andra par gör. Vi går ut och dansar, äter middagar, städar, tvättar, pratar, sover osv. osv.

   Vi har dock en upplätande omständighet, jag är ulandssvensk boende på Dominikanska Republiken sedan 3 år och han är Dominikan. Vi bor alltså i ett Latinskt land med alla + och - som det ger oss. Men på just den punkten om ålder är det ett +. Eftersom jag talar om ett vanligt hälsosamt förhållande kan jag tycka att det är just ett + att bo här, för jag vet, jag är blind eller dum. Här händer mycket saker och många gubbar har unga flickor vid sin sida men det är inte ett förhållande de har...

   Kanske att vi alla bara skulle ta och strunta i vad alla andra gör, säger och tycker och leva för oss själva och våra verderingar. om jag är lycklig kan vell du vara lycklig för min skull?? Jag ska helt klart vara lycklig för din skull!


LÄGENHETEN!

JAAAAA!!!!!

Så nu ääntligen har vi skrivit på hyreskontraktet för den nya lägenheten!!! YIII jag är såååå lycklig!!!!

Det blir flytt redan till helgen eller i början av nästa v.!!!! YIII Jag är så glad, så glad!!!


Köket

Så här fint var vårat kök nu på morronen innan jag diskade och plockade undan lite. Så funderar ni ju så klart på vad tandborstarna gör i köket? Jo, vi "bor" just nu i en båt och för er som int evet det så har små båtar ytterst små badrum så det blir helt enkelt mer plats om man borstar tänderna i köket. Men jag förvarar så klart sakerna i badrummet...ser oxå att jag har en chokladkaka liggandes och skräpar i köket...den sätter vi tänderna i EFTER lunchen, inte innan nej nej.


Foto & Montage: Lisa de Torres


Pirater utanför St: Lucia

Eller var det bara vi som seglade förbi där i sommras kanske...?


Foto: Lisa och Tony Torres


Tillbaka efter helgens bravader

Ja nu är jag äntligen tillbaka framför min lilla super dator igen. Helgen blev späckad av aktiviteter och det fanns helt enkelt ingen tid för lilla bloggen.

Det var ju seglings tävling i söndags och där kom vi, efter mycket slit och jobb, på en 3dje plats. Det var bara minuters skilnad mellan de 3 första båtarn. väldigt lite efter 4h segling...kul hade vi och ont i hela kroppen har jag efter att som enda besättnings medlem, förutom kaptenen, slitit och alla segelo och tampar.

igår blev det till att organisera båten, tvätta och äka in till staden och handla med  lite amerikaner. Det var kul, alltid  intressant att se om jag vet vart jag ska och hur jag kommer dig men det gick efter lite felkörningar och olagliga svängar ganska bra. Vi blev stoppade av polisen...haha men nej de är inte som polisen i sverige tack och lov! så vad gjorde vi då?

poliser i detta land pratar BARA spanska. det är inget fel på min spanska men det finns ingen anledning att visa upp den för en polis som bara vill få lite pengar i fickan så vi kör på den dumma amerikanska varianter "I dont e spiking e spanish" och ser dumma ut...haha

Polisen: (på spanska) Ni gjorde en oliaglig sväng här i korsningen)
Vi: (på dålig spanska) eee vi pratar inte spanska
Polisen (på spanska) Man får inte göra så där det är olagligt!
Vi: (på spanska/engelska) Vi förstår inte, pratar inte spanska
Polisen (på spanska) Åk bara, ÅK!
Vi: (på engelska) Vad vi fattar inte!
Polisen: (på spanska) ÅK!!! viftar med armarna
Vi: åker och lägger oss dubbelvikta av skratt allaa fyra!

Underhåll, för vad?

   Sedan när måste mannen ge underhåll till en kvinna om de skiljs? Varför skulle han? och varför skulle någon människa med sinnesnärvaro och stolthet i kroppen vilja bli omhändertagen som ett litet barn?

   "Feminist ja vist" låter ganska bra just för detta men ändå inte. för jag tycker inte att det handlar om feminism. svarare om att växa upp som människa. och jo jag vet att det finns många kvinnor som lever på bidrag från sina föredetta makar men det gör det inte rätt för det. Ska de betala för barnen, ja visst för de ju det BARN! Men en kvinna är en vuxen mönniska med egenansvar för sitt liv. Ingen annan bör ha ansvaret för om en fullt frisk människa på tex. 45 år, Vi är chefer över våra egna liv och måste därav ta ansvar för oss oxå!

Vet jag inte att det finns typ hemma fruar? Jo då, men kalla mig gammalmodig eller dum kanske men det är OK att vara hemma fru. För er som inte tycker det, fine jag ska int ebråka om det men det är ett jobb att vara hemma och ta hand om ungar, städa och sköta ett hushåll. Och Ja det kan till och med vara ok att vara lyxhustru och innte göra så mycket alls men då är ditt ansvar att alltid vara fin och bedårade vid din mans sida. Men när ni skiljer er, tack och hej dax att hitta ett jobb eller en ny make att klänga på!

Läs artikelln HÄR!


Torsdag den 19 Mars

   Och så har jag äntligen fått sätta mig ner vid min underbara lilla dator men klockan har hunnit bli 14:14 här redan.

   Dagen började med att jag fick följa med mannen min till en möte i storstaden agående ett sponsrings avtal...det gick bra hoppas vi. Sedan fick jag lite mat, (det var inte så dumt) krabbklor i cocos sås och ris i cocos sås...!!! Väl tillbaka i marinan blir jag varse att om jag inte tvättar har vi inget att ha på oss ikväll...så det blev till att tvätta och stryka men nu är det klart!

   Solen skiner lite varmt idag så jag sitter här inne i båten och tycker nog att solen kan ta och lugna ner sig lite. Det är ju trots allt bara mars fortfarande, ingen anledning att skynda på sommaren ricktigt än...men men bor man på en carribisk ö så får man ju typ skylla sig själv eller nått...


Följd fråga...

...Skulle då Påven kunna förklara för lilla mig som inte förstår just HUR användandet av kondomer gör mer skada än nytta? Snälla förklara för oss VANLIGA människor vad som är så farligt så att vi kan förstå! För just nu fattar vi INGENTING! Hallå välkommen till 2009 och kondomer är farliga? EEE eller inte!

De förebygger, de ger färre aborter, könssjukdommar, ADIS och HIV minskar med dem osv. osv.

OK så jag ska inte ha sex med alla som går på gatan men det är OK, för det har jag inte. Men om jag nu råkar bli kär i npgon som har ADIS eller klamydia eler vad det nu kanvara så ÄR kondomen ett MYCKET bra sätt att skydda sig! För vem har rätt att säga till mig att jag inte FÅR ha sex men vem jag vill? Jag tar själv ansvar för följderna men jag kan genom att använda kondom förebygga mycket av de dåliga efterföljderna...

Sen ska jag oxå lägga till att jag är gift med en katolik, jag bor på Dominikanska Republiken, vilket är katolskt men jag tror nog att PÅVEN borde ta och läsa lite nu tids litteratur eller ev. prata med vanligt folk i alla fall 2 min om dagen. Det skulle göra honnom gått! Varför har vi en Påve i världen som ha så stor MAKT men som inte utnyttjar den på ett bra sätt?? Det har Påven ALDIG gjort! ingen av dem! Bättre på er Påvar!!



Läs artikeln HÄR!

Tråkigt

Det är vad jag har det just nu. Har en av dom där dagarna när jag bara inte vill göra någe alls. När jag fått i mig kaffet på morronkvisten så gick liksom luften bara ur mig. Ennu en dag att ta sig igenom typ...bläää

bestämde mig för att lyssna på en bok som jag lånade från internet biblioteket...Det var ok ett tag. Målade naglarna vita, med mitt nya nagellack från Miss Marion, det blev skit, tårkade aldrig så jag tog bort det.

Lagade tomat sås med majs och pasta till lunch. Det blev lika gott som vanlligt! MMM tur at jag kan nått i alla fall! Ssen trodde jag att vi skulle åka och kolla på lägenhet för ögaren till den jag vill ha sitter på sin ända och har inte kommit med kontrakten än och vi har tjatat...! Och jag vill flytta NU Ville inte bo i båten längre...jag e lite trött på det...kan ju vara kol att bo som vanligt folk igen och inte behöva oroasig för att man glömt någe i den andra lägenheten 1,5h här ifrån...*suck*

Nu ska jag inte klaga mer. Tror att jag ska se "Pirates of the Caribbean" igen för typ 5 gången...skratta kan ju vara bra!


El Circo / Cirkusen

   På radion har de ett program mitt på dagen som heter "Detta land är en cirkus". Dit ringer folk och berättar om lustiga, konstiga, idiotiska och helt otroliga saker som andra människor gort.



   I dag ringde en mamma och berättade om när hon lämnat av  sin son på skolan på morronen. Gatan utanför skolan är enkelriktad och i motsatt rikting kom en bil buss (som en buss i linje trafik fast det är en bil). Kanske inte det smartaste att göra i rusningstrafik...men det är sådant som hönder här i landet och det finns egentligen ingen polis som kan eller har lust att göra någe åt det förens det händer en olycka...

   En annan käns historia som jag tror till och med har funnits på youtube är; En polis på en moppe utan hjälm och med en liten flicka bakom sig oxå utan hjälm som köper en ÖL på en "drive thru" och åker vidare...mycket bra förebild eller vad säger ni?


Morron igen

   Tänkte att jag skulle göra en banan smoothie nu på morronen. Men det blev inte så. youghurten var lite  gammal...så jag struntar i det. Jag har ioförsig mer men jag bara kände att det var ett täcken, ingen smoothie till Lisa idag. Sen skulle jag diska efter att vi druckit kaffe och märker att vi inte har någe vatten...ut och fylla på tanken...

   Nu har jag fyllt på vatten tanken i båten IGEN, fattar inte att den helt plötsligt bara blir tom. men men det kan bero på att jag använder vattnet så klart..men ändå! Jaja nu är det gjort och det tar vell i alla fall 4 dagar innan övnisngen ska göras om igen. som tur är tar det bara 10 min och är inte så jobbit men i alla fall.

   Dock irriterar jag mig varge gång, min int epå just vattnet utan på att vatten slangen alltid är så dåligt upphängd...den är liksom tvinnad hit och dit och veckad så att den nästan går sönder. Jaja och?? jo det är inte JAG som hänger upp den så dåligt! Jag gör det bra! Jag tar mig tiden för det är min vattenslang och om jag inte tar hand om den måste jag köpa en ny. nej nej det är killarna som tvättar båtarna som lånar den som inte tar hand om den. De behöver ju inte köpa en ny när denna går sönder...


Abort

Jag tycker att det är bra att man i Sverige får göar abort fram tills v. 18 oavsett skäl. För vem har rätt att säga till mig om jag har "rätt" att göra abort eller inte? Vad är det som gör mina skäl mindre vicktiga än andra och vem ska få leka Gud om dem?

Ja ja, jag tycker inte att det är rätt att göra abort bara för att det är en flicka och inte en pojke men tycker inte att EN persons handlingar ska förstöra för så många andra. Varför ska vi pga. En person bli ifrågasatta fostervattensprov, könsbestämning och abort? Jag är för fri abort, men nej det är inget preventil medel men "en olycka händer så lätt" och jag ska  tala om för er att om jag blev gravid NU trotts p-piller så skulle jag göra abort. Varför? För att jag inte är förbered på barn nu, och för att vi är 2!! om beslutet. Hör och häpna!

Det föll just in en tanke i huvet att tänk om det inte var kvinnan i första hand som inte ville ha en flicka utan mannen? Har ni funderat på det? Nej tänkte vell inte det...men men

Läs artikeln HÄR!


Hämden är djuv

   Är det inte så vi säger?

Skadeglädje är den änna sanna gladjen?

   Men vart kommer alla genialsika ideer ifrån och varför just när vi ska hämnas på våra ex? Kan vi inte använda kriakktiviteten till något lite bättre? Det måste vell finnas något vi kan göra i stället för att komma på bra sätt att hämnas på folk?

   Personligen har jag aldrig hämnats på något ex. men jag har 2 varianter som jag kan dela med mig av.

1; Den förre detta frun häller MYCKET socker i  diseltanken på sport fiske båten.
   = Kostsamt för mannen i fråga då han måste ta ut de båda två tankarna och ersätta dem med nya. Vanligen sitter inte tankarna så att de enkelt kan tas ut utan man behöver mer eller mindre ta isär hela båten.

2; Den förre detta frun ristar med nyckel in några vackra ord på den nya svarta stads jeepen. Detta görs på en stor parkering en helg när många vänner, bekanta och viktiga människor oxå är där. Hon står sedan vackert kvar och väntar på att mannen i fråga ska komma till baka till bilen så att hon inför alla som vill höra får säga vilken bedragare han är med några väl valda meningar.
   = Rycktet om att vara en hederlig familje karl gick helt åt skogen och innan han hunnit lacka om bilen vet halva stan vad som hände på parkeringen.

Läs artikeln HÄR!


Fångar på rymmen

En buss med fångar är på väg från ett fängelse till ett annat. Färden går genom ett slättlandskap med fåtalet buskar längs med sand vägen. Bussen slutar att fungera och 3 fångar blir utskickade att putta på bussen tills den startar. När den väl startar åker bussen iväg...utan fångarna. De nu mera fria fångarna skyndar sig undan från vägen och in i buskarna. Efter ett tag kommer militärerna på att de glömt fångaran och åker tillbaaka för att hämta dem. De hittar de enkelt...

M: Trodde nu värkligen att ni skulle komma undan?
F1: Komma undan, vi skrek och hoppade när ni åkte iväg, men ni härde oss inte.
M: Vad gjorde nu gömda i buskarset då?
F2: I Buskarset? Jo alltså det kom en herre spatserande förbi och sa att det var en genväg till fängelset.
M: Vart har ni gjort av repet som ni var fast bundena med då?
F1: Repet? Nemen det är ju inte klokt, vi har blivit bestulna på repet gubbar kan ni tänka er?
F3: Alltså man kan inte ens vara en hedlig brottsling längre utan man blir bestulen på rep oxå!
M: Hmm nå ja in i bussen med er nu och försök er inte på någe mer!


Hänga upp mig

Nej nej jag vet jag ska inte hänga upp mig på onödiga saker men de är så sååå söta...hag trodde typ (som den stofil hag är) att det bara var den lilla söta katten Hello Kitty men det finns ju hur många som hällst, detta är bara ett par stycken av dem:


Foto: Sanrio, kollage privat Lisa de Torres

Trafficking

   Vet ni att jag haade facktiskt högre tankar om den svenska polisen, myndigheten och färjorna osm går till och från Sverige...Jag trodde att deta bar var något somm skedde bakom stängda dörrar där inga utomstående kunde se och där hallikar och horor kan härga fritt. Har jag sett för mycket kriminalare och läst för många böcker som skildrar just det? Ja jag tror facktiskt det.

   Varje gång jag hör om sådan här blir jag upprörd. Jag vill aggera, vill skrika och göra mig hörd men det är som att skrika i vacuum. Det låter inte alls, bara döds tyst. Vad ska man göra då? och vad kan vi göra? Vi vanliga medborgare är ju inte polisen men kanske att det inte är rätt att lägga allt på dem heller. Om vi inte rapporterar...men så klart att de borde aggera OM och NÄR vi rapporterar.

   Tycker även att det är tragiskt att människohandeln ligger på 3dje plats i den krimminella världen men att straffet för handeln inte är i närheten med straffen för narkotika och vapen. Vet inte vad det kan komma sig av. För mig är det en större synd att frihetsberöva en människa än ett vapen. Tvinga en människa till sex är bra mycket värre än att värma upp lite droger. vapen och droger har inga känslor. De blir inte förstörda för rästen av sina liv. Ett vapen som skutit en oskyldig blir inte ett sämre vapen för det, bara använt.

En använd människa mister en bit av sitt liv, och hon mister det
om och om och om och om igen
och igen och igen

Lär artikeln HÄR!


Hello Kitty

   Nej jag är inget fan av just denna illa figur men av någon anledning fick jag för mig att jag skulle in och kolla vad det fanns för saker med detta motiv på. En hel del det kunde jag ju gissa mig till men att det var så mycket köks saker för VUXNA osv. det visste jag facktiskt inte. Kalla mig borta om ni vill men jag trodde typ att det var saker för unga och barn typ lite gulliga kläder och väskor men nej nej här finns det kok kärl och kaffe bryggare, brödrost mm. Sanrio har lyckats med sin marknadsföring...


Foto: Foton från Sanrio, Kollage av Lisa de Torres


God morrgon!

   Nå ja, här är det i alla fall morron 08:14 för att vara mer nogran. Dock har jag hunnit med lite saker för en gångs skull...Ja jag tycker om att sussa men idag fick jag vackert stiga upp vid 7 snåret. Tony ville absolut prova om det gick att få båten till upptagningsplatsen eller om det var för grundt. Ja, tack och lov att det bara är sand botten för gundt var det! Men Men ev. gör vi ett försök när tidvattnet står ännuhögre annars blir det till att betala dyra pengar till marinan här brevid...de kan lätt få upp oss p åland.


Mat Affären och Margaritas

   Var i stora mat affären idag och hittade att som jag behövde! Super! Det är inte alltid som det händer ska jag säga er. Alldeles för ofta missar jag nått eller så finns det inte...men denna gång, oj så duktig jag var *klapp på huvet*.


   När vi sedan kom tillbaka till Marinan och båten så blev det coctail time! Yiii Så jaag är lite lycklig nu som det heter. Det är 2 båtar här från USA, trevliga kryssare som lagar och äter god mat och dricka. Denna kväll blev det Margaritas! Min älskling har 100 koll på det! De blir alltid super bra! Får se upp med antalet bara..de är ju så söta...och sen säger det bara PLING!

   Dax att sussa i morron ska vi försöka få upp båten på  land...hoppas att det går bra! Håll tummarna för oss!


Så Söt!


Foto: Akvi home, kollage Privat, Lisa de Torres

Necissär Moln från Färg och Form


Jag blir tokig!

   Kan inte någon snäll och vänlig människa tala om för mig varfär inte alla mina bilder kommer in i Picassa??? JA de ligger i "My Pictures" och JA jag harr laddat in mappen och filerna typ 20gg men de syns INTE! Vad i hela fridens namn är det som på går här? jag vill ju bara göra ett sött kollage av dem jhu!!! AAA

   Det andra programmet jag använder är Photoscape och detfunkar utmärkt men man kan INTE göra kollage...Någon vänligt sinnad människa som fattar mer än jag om detta så skulle jag vara oerhört tacksam!!!


Dialog

Jag och en barndoms vän pratar på MSN:

Vän: Kan du flytande vad man nu pratar på dominikanska?
Jag: Spanska och jo det gå mycket bra med språket.
Vän: Jaha de är spsnaks störd jag då...
Jag: Lite i kanten bara :p .
Vän: Jaha okey.



Bloggkritik

   Har funderat lite och kommit fram till att jag inte ska kritisera så mycket. Jag vet själv att när jag läser i tidningen om ungdommar som blivit mobbade på nätet eller is kolan blir jag så upprörd! Jag menar varför skulle folk vilja göra en anna människa illa? Jag förstår inte ricktigt det. Men jag har oxå fått känna på hur lätt det är att börja kritisera folk och speciellt om det redan finns några som gör samma sak. Det blir liskom lättare om man är flera, även om man inte känner varandra.

   Sen beror det ju självklart på vad det är man kritiserar. Jag menar för mig är det super lätt att kritisera alla i stilen, blondinbella, kissie osv. de har liksom en personlighet här i blogg världen son inte går ihop med min som jag har i vannliga världen. Vi tänker helt enkelt inte lika punkt slut. kenza och liknande är det lite svårare med då hon inte har riktigt samma stil som de föregående...sen finns det ju personer som Isabella som kör på just den biten att kritisera, det blir inte heller så lätt att kritisera då kritik på kritik inte alltid blir så bra.

   Slut ligen skriver jag det igen, jag ska inte kritisera, jag vill inte vara en mobbare, inte äns en "light" så skärpning Lisa, get back to bussines!


Sjuk mardröm

   Sitter nu med min kaffe i handen och ska börja kolla runt bland bloggarna och tidningarna för att se vad som hänt i världen medans jag sussat i min säng. jag är ingen morron pigg människa och innan mitt kaffe är det ingen ide att prata så mycket med mig. Dagen till ära fanns det inget socker heller så jag har honung i kaffet, det funkar ganska bra men jag gillar sockret bättre.

   Drömmen jag hade var att jag satt och spelade Playstation med min lillebror. Det var tydligen någon del som han inte klarade av (han som alltid är bättre än mig). Det hela gick ut på att springa runt och döda. Som så många andra spel nu för tiden. Det otäcka var att efter bara en liten stund så var det mer som att det var jag som sprang runt där i spelet. När jag "upptäckte" det så sprang jag fort tillbaka till startplatsen och tack och lov slutade spelet...


Dominikans film

   Eftersom det finns svenskars om int egillar svensk film så borde jag ju slå ett slag för dem men det var  ett tag sedan jag var hemma och såg någon aav dem. Men de jag sett för 3 år sedan var BRA!

   Men nu när jag bor på Dominikanska så får jag ju slå ett slag för dessa filmer...Förutsatt att din spanska är BRA och att du gillar komedier så är det hutlöst roliga att se...De tar vardagens bekymmer till en annan nivå!


Bloggberoende

Vilket liv man kan ha och vara beroende av en blogg. Himla kul måste jag säga! Jag menar om det vore ett jobb, skolan, träning, killen inte vet jag men en BLOGG? Där du dessutom bara skriver om skvaller och dig själv? Vet inte om det är så br aatt vara beroende av det. och att det dessutom smittar av sig...nej vet du vad.


Att vara ungdom

   Ja vad definerar iegntligen ett "normalt" liv för en ungdom säg att du går 3an på gymnasiet. Ja det beror ju lite på vart du bor oxå...Jag menar omm du, som jag kommerfrån en liten stad med bara 14000 invånare så ser livet lite annourlunda ut mot dem  som är uppvuxna på tex. Kungsholmen (sthlm funkar det oxå).

   Ok, så jag har redan gått ut gymnasiet så jag har liksom passerad  det stadiet men för er som går där kan det ju vara ide att tänka på att utbildning (jo det är sant gymnasiet är en utbildning) är ett jätte + när man väl kommer ut i stora livet. ÅÅÅ men varför kan jag inte få vara stor redan nu? Dörför att du bara är ett BARN!!! upp till 18 är du ett BARN! varesig du vill det eller inte. (Hårt slag mot dem som vill vara 30 när de bara är 18 jag vet) Men det roliga i det hele är liksom att dte är SANT!

   Det finns tydligen människor som vill göra allt på en gång men det går liskom inte. Du har inte tid med det! Det är inte meningen att ungdomar som går på gymnasiet ska arbeta. Extra arbete i all ära vem vill inte ha det men ett heltids jobb är liksom skolan!!

   Men vem är jag att säga hur vanliga unga ska leva sina liv? Nej ingen, jag vet det. men det tåls att tänka på. Använt tiden ni har i skolan till någe vettigt! Planera eran framtid och skaffa er kunskap innom ämnet innan ni ger er ut och tror att nu kan allt...det kan ni inte!


Segla

   Idag ska vi ut och segla ser det ut som. Behöver städa av botten på båten så det blir Tonys jobb. Själv tror jag att jag ska jobba på solbrännan lite idag. Det var ett bra tag sedan jag var i solen en dag så det kan nog behöves om jag inte ska se ut som ett spöke igen. Men jaja jag vet at man inte ska sola så mycket osv. men med solkräm så går det säkert bra ska ni se!


Fiske tornering

   Jo vars, det är ok att promenera omkring på tranden bland borden i klubben här brevid marinan och hälsa på alla och en var som man känner eller i alla fall vet namnet på. men det är oxå en tornering i fiske som pågår idag där och de har precis börjar hänga upp de stackars fiskarna för att visa för alla vilken som var störst.

   Nej i vanliga fall brukar de inte ha med sig fiskarna till land utan de har en så kallad "catch and release" men just denna fisk, dorado tar man allltid med sig till land och väger. Störts fisk = vinnare

   Nå ja, Nu ska jag ta med min en tröja för det blåser och blir lite svalare på kvällarna. irriterande med sand i ögonen oxå nu när jag int ebehöver solglasögenen mera...men men


Skönhets morron

Jo jag tog mig tiden att göra mig i ordning i lugn och ro vilket inte händer så ofta...Inte för att jag inte har tid  utan för att jag inte orkar men dagen till ära var jag uppe i tid och hade lite lust i alla fall...


Kollage: Privat, Lisa de Torres

Till håret: VO5 Shampoo, vanilla mint tea, Balsam, kiwi lime squeeze
Ansiktet: Noxzema, citrus scrub, continuous clean depp cleaninng mask
Huden: Johnsons cucumber melon baby lotion
Hand decificsering: manitas, persika


Lägenheten

Har varit och tittat på nya lägenheten idag och förutom att den var regält skitig så var den himla fin! ingen som bott i den så all plast finns kvar på köks luckor och skåp.

Det är 2 sovrum det stora med en ilten walking closet och eget badrum i blått kakel. det andra med en garderobs länga med skutdörrar av spegel glas. gäst badrummet har rött kakel.

Lagom stort kök...något större ään farmor och farfars...köks delen...och precus utanför är det plats för köksbord. sen är det ett vardagsrum med alternativ matplats (typ som stora huset i sörping) eller ett sovrum om man vill skilja det med gardiner...det finns en garderob med spegel även här. och en liten liten balkong.

Innanaför köket finns tvättstuga och litet rum för betjänten med badrum. (man har ofta en sådan här i landet, i alla fall osm kommer och städar ofta...) (jag har ingen)

ska ta kort nästa gång vi åker dit!


God morrgon!

   Jo här är det morron nu i alla fall och nu ringer telefonen  och min älskling säger att det är dax att ggöra sig iordning föör att gå och titta på lägenheten som vi förhoppningsvis ska flytta till snart snart!!! Håller på med ett litet bild kollage men det får vänt lite eftersom jag ska iväg nu och det är inte ricktigt klart...


Ingen utgång...

   Nix det blev det inte denna fredag den 13. Det blir till att sitta här på marinan med lite äldre gubbar + min älskade make och pimpla vitt vin och lite senare får vi säkert fart på BBQn så jag ska vell inte klaga...Har tagit på mig en gammalskjorta över linnen för det började blåsa lite kyligt.

   Ska nu gå och titta på ännu en solnedgång och njuta av att solen går upp och ner varje dag oavsett om vi vill det eller ej.


Foto: Privat, Tony Torres


Leker med mitt nya bild program....


Photoscape

   För oss som inte har råd / lust att köpa ett fungerande bild behandlings program finna det hjälp att få gratis! Jag kom bara inte på vad det var för program som jag använde när jag tog en webbdesign kurs på universitetet men när jag kollade efter så var det Photofilter det funkade ganska bra måste jag säga.

   Men när jag nu var på jakt efter ett nytt program tänkte jag att jag skulle prova det som alla verkar säga funkar bäst, Photoscape. Efter att på bara ett par min gjort en ny header till min blogg (som jag blev nöjd med) med ett helt nytt program som jag aldrig använt förut måste jag nog säga att det är ett bra program...!

HÄR finns en lista med Gratis bildbehandlings program!!



Nys inte på ofentlig plats...

...folk kan tro att du är Kåt!

Nå ja, det finns visst en studie om att vi nyser när vi är upphetsade eller efter att vi, ja just det. Det sägs att det nog är vanligare än vad man hitills trott med att vi inte vill prata om det.

Tänk själva hur det var i höstas när alla gick omkring och nös, vem var sjuk och vem var kåt?? Tåls att tänka på!

Läs mer Här


Hjälp!

   Hur ska världen se ut när alla dessa söta små bloggare växer upp och får ta del av den ricktiga världen som inte är målad i rosa? Eller ha de kanske så stor makt här i världen att de kan måla om allt till just rosa? För det verkar som att det är de de har gemensamnt, tro det eller ej men det spelar ju ingen roll om de skrivet att XXX är  fjollig och det är inte jag eller oom YYY tycker att det är löjligt med skaller bloggar osv. det är liskom samma sakk igenom det hela i vilket fall. Det finns inget slut på det! HHH säger att hon inte vart inne på KKKs blogg någonsin...ljuger gör de ooxå...hmmm och så håller det på runt runt i ekorr hjulet...tar det aldrig slut?

   Eller ska jag kanske göra precis som dem. Måla världen i rosa?
Vet inte skulle det vara så fult tror ni? Jag vet ärligt talat inte.


Världens bästa mat

Kan inte alla smarta männisor som kan en massa om mat oav. komma överens om någonting? jag blir aldels snurrig i huvet av alla olika kost råd som man kan få. Mammas tycker jag ändå bäst om, "ät lagom och lite av varge".

Foto: www.aftonbladet.se

Denna litsa innehåller mat som jag kanske inte skulle räkna till världens bästa men mycket kan jag vell hålla med om. Blir dock lite trist att bara äta frukt  och bär hela tiden så jag håller mig till mammas råd. I alla fall så här ser listan ut från Gary Williamson:

1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar


Läs hela artikeln här


Press release

   Efter en liten disskution med min kära över middagen igår ska jag nu göra min livs första "press release". Tror inte att jag äns har läst någon sådan i hela mitt liv. Jag menar jag är ju inte Journalist så varför skulle jag? Men i alla fall så ska jag nu göra ett litet försök och se hur det kan gå. Den skaa dessutom vara på Engelska vilket inte borde vara något problem igentligen men i alla fall.

   Målade naglarna iår igen, de är mycket snygga, röda! Jag är så stolt! De machar snyggt mina röda klackar som jag så lycklig promenerar runt i när så tillfälle ges!


Foto: privat, Lisa de Torres



Abort på 9 åring!

   Hjälp! Vart ska välrden ta vägen nu då? En av de "smarta" biskopparan från den katolska kyrkan har nu lyckats igen. Denna gång var det en stackars våldtagen 9 åring som blev gravid efter att ha blivit våldtagen som kyrkan gav sig på.
   Det var inte rätt att låta henne göra bort. Nehej du, då skulle jag vilja veta vad hon skulle ha gjort i stället? Dött för kyrkan kanske? Eftersom alla är emot självmord bombare som DÖR för sin tro så borde ju detta vara samma sak då? att  DÖ för sin tro? Men så får man ju inte säga...Nej visst nej. För de som DÖR för sin muslimska tro är ju dåliga människor, fanatiker eller hur var det ni kallade dem nu igen?
   Men en liten hjälplös tjej på 9 år som blivit VÅLDTAGEN av sin styvfar hon ska DÖ för sin tro, eller nej inte för hennes tro utan för de gammla gubbarna i Vatikanen som sitter på sina bakar och tycker att vanligt hederligt folk ska offra sig för deras tro. Nej vet ni vad. Lite vätt i skallen kan de vell trycka i huvet på gamlingarna i alla fall?

Läs artikeln HÄR


Bloglovin

Ok, så jag har en hel det att lära om att blogga och hur man fpr besökare och det ena med det andra. Men jag gör ett ärligt försök och jobbar på det. Jag kan inte säga att jag inte har tid i alla fall för tid är det jag har mycket av. Lite svårt ibland att göra något av den bara. Hur i hela friden tänker hon nu? Jo det ska jag äga er upptagna människor att det finns några av oss osm helt änkelt inte är så upptagna och varge gång nu säger "kan du....." så söger vi "Visst" typ.

Har letat i hela lägenheten och hela bilen efter min lilla kartong i vilken min nya mobil kom i. Men den finns värkligen ingenstans!!! Det dumma i det är att i den lilla kartongen ligger CD och kabeln till datan. så alla mina små kort som jag har i telefonen blir kvar där tills jag hittat någon lösning på det här. Trist för min underbara kamera är för stor för att ha med sig över allt och den ÄTER batterier så när jag som mäst vill haa den, ja då är den död...men men


Följ min blogg 2

Följ min blogg med bloglovin

// Lisa

La Romana

Idag åkte jag till la romana och hämtade bilen som blev kvar där i söndags för att tony tog med sig bilnyckeln när han åkte. Men nu är det löst i alla fall. Hadde Ipoden på full volym och sjöng med i alla låtar som vanligt. Denna resa blev det kärleks sånger, trist med gamla låtar? Nej hur bra som hällst!!!

Var i mat affären och skulle inhandla lite saker men det blev typ bara kaffe. Behver en Veet kräm men det verkar nöd löst att leta efteer det i det här landet. Det gör för onte att vaxa...ja jag har provat och om  jag inte måste tänker jag inte gör om det. Men det ska sägast att resultatet efter den andra gg blev ricktigt bra men i alla fall, AJ!


Jag vill ha en Sekretär...

Jag har vitts blivit lite insnöad på gamla och romantiska saker men det är ju bara såå snyggt blir ju aldrig omodert heller vilket är ett stort + när man har en liten till normal budget att hålla sig till och inte kan byta inredning stup i kvarten. men men i alla fall så hittade jag en site  från NYC med massor av möbler i trä från olika företag. Ni kan ta en titt själva här.


Här är i alla fall mina favoriter av sekretärer och sängar från just denna sida:


Foto: kollage av bilder från http://www.nydc.com/main/welcome.php

// Lisa

Säng

   Jag har alltid drömt om att ha en himmels säng eller en säng med "väggar och tak" som man kan hänga draperier kring och öppna och stänga som man själv vill och har lust med. Jag har inte haft möjlighet till att ha en sådan säng än. Det känns som att för att göra den till rätta krävs ett rymligt rum med högt till tak. I alla fall hittade jag en på IKEA och det fick mig att drömma mig bort ett tag. Denna modell är vädligt enkel men tänk er vad det kan bli av den med lite tyg, prismor, färg och sängkläder...Djuvliga drömmar skulle jag i alla fall få i den!

Foto: www.ikea.se


// Lisa

Från muminlandet

   Klickade mig fram till ett internet varuhus i Finland, Kodin Ykkönen. Min Finska är obefintlig men klicka kan jag. Lite kul hittade jag på vägen men jag gillade de söta kopparna och faten med mumin på. Här är ett sett med lilla My.

















Foto: www.kodin1.com

Jag hittade även tre små söta skyltar i romantisk stil som jag skulle vilja ha i mitt hem.
Foto: www.kodin1.com

// Lisa

Göra om hemma...

   Om jag fick möjligheten att gör om hemma, jag menar utan begränsningar av pengar, tid, storlek osv. Då skulle jag börja med att köpa in serien Amélie från Mio. skrivbord med pigtittaren var det jag föll mest för men jag har nog en romantisk inrednings gen som ger sig till tals ibland.


// Lisa

Säng gavlar

   Jag har en säng botten med ben och tycker att det är lite trist att inte ha någon gavel till den. Eftersom IKEA inte har öppnat här i landet än (de håller på och bygger) så fick jag lite inspiration från deras hemsida. Iden är att måla en säng gavel på väggen. Eftrsom jag har betongväggar är det ganska enkel, ja förutsatt att jag kan hanskas med penseln.

   Dessa 3 säng gavlar från IKEA är det som jag har fastnat för. Vet inte vilken utav dem som det blir till slut, det beror på hur jag ska göra med sovrummet i övrigt och hur fönstrena sitter osv. Har fortfarrande inte koll på det. Men det kommer en upp följare så småning om.

Bilderna kommer från IKEA.
          Kvinby                          Manger                          Sörum

// Lisa

Gips hjärtan

   Planen var att ta en liten siesta men huvet gick bara runt runt...inte för att jag behöver sova det gör jag så gott på nätterna så ingen skada skedd.

   Vad jag tänkt på var först de små gips hjärtanen som jag har sett på Husmusens blogg. De var ju så söta där de låg i en kruka med någon grön växt i. Men jag funderade på om man inte skulle ta och sätta i en liten hängare och ev. limma ihop 2 hjärtan till ett. Funderar på hörnet i badrummet som behöver lite ombonad...

// Lisa

Så söta!

Hittade dessa godingar när jag gjorde en rund tur bland bloggarna. Exakt var det hos Weronica har fastnat lite för virkat och stickat just nu...Får som om min beskärda del av det hela blir att facktiskt göra något eget  eller helt enkel köpa mig ett och annat...

   Annars hade jag tänkt mig en liten cirkelformad väska att hänga på handleden, virkad och precis som dessa små väskor trä ett bredare band upptill. I mitt fall för att stänga väskan. Jag skulle (jag ska) virka en rund virkning för att sedan stänga den som en påse med ett band som jag tänkte trä in och ut ur virkningen. Men när denna ide kom till mig hade jag inte  sett dessa små underbara saker...kanske att det blir något åt det här hållet i stället.



// Lisa

VÅR

   Hur konsigt det än låter kände jag att våren idag kommit till DR. Årstiderna skiljer sig inte så mycket åt här i landet men när jag gick ur båten i morse så liksom kändes det i luften att det var VÅR. Senaste v. Har vi haft ett lågtryck över landet med nordliga KALLA vindar. Det gickk nästan ner till 20C på natten. Varmt kanske ni tänker med även turister som inte varit här så länge tar på sig strumpor och tröjor.

 

   Men i morse så var det som vilken fin vår morgon som hällst i sverige. Jag menar i sverige blir det en hel del fina vår dagar när solen känns varm med attluften fortfarande har med sig vinterns andedräkt. Här blir det inte så många sådanna dagar. Våren här är väldigt kort och det är mer som att efter vintern kommer sommaren på en gång. Folk här missar de härliga vår dagarna.

 

// Lisa


Santana konserten

   Santana konserten igår var ok. Det var mer ett socialt evenemang. Förtsa timmen satt hela publiken ner. Klart att han kan slå an på gitarrens stängar det ska vi inte ta ifrån honnom men vem vill gå på konsert med Santana i en anfi teather och SITTA ner i över en timme...? Sista 3 låtarna var gamla godingar och hela publik havet dansade lyckliga över att äntligen få använda benen. Sångarna han hade med sig var inte heller av högsta klass.  Inte en ton fel som någon hörde men det fattade liskom styrka, kul hade de på senen och det smittar ju ofta till publiken men det räckte inte till hela teathern som var full till brisningen.

 

   Funderade även på hur bra/smart (vet inte vad för ord jag borde använda) är att röka på senen. Visst majoriteten av publiken var över 40 år men det fanns barn och unga med oxå. Tyckte inte att det hörde dit ricktigt. Det är ju inte så långt at gå bakom senen 1 min för att röka 2 bloss och sen tillbaka igen. Hade varit mer proffsigt tyckte jag.

 

   På tal om barn som var med på konserten så tog han upp ett helt gäng av dem på senen för att spela med dem sista låten innan extra numren. Barnen hade kul, vi hade kul med så blir det lite dubbel moran igen med rökningen och jag kan inte sluta tänka på det. Det liskom funkar inte. Om du är en super stjärna som alla titta på hela tiden så kan man ju vara lite smartare och inte göra uppenbart dumma saker (röka) mitt rfamför ögonen på tusentals fans som ser upp på en. Men å anda sidan, nej det finns ingen andra sidan.

 

// Lisa


Onödiga Nödvändigheter

   I förr  går var jag själv i affären och skulle inhandla några små saker till skafferiet. Men som vanligt när jag får tillfälle hittar jag på en hel del andra saker som vi ev. Skulle kunna ha användning för. Nå ja, denna dag blev deet en användningsbar sak extra jag fick med mig. Det blev en t-tröja som gär reklam för Samana. Den har recept på friterad fisk, ris med cocos och lite annat smått och gått.

 

   Idag väntade jag på att Tony skulle komma ut från ett möte i storstan. Jag preomenerade runt i ett litet centrum i 10 min innan jag såg att på andra sidan gatan fanns en butik vid namn ”Party, Party”. Där gick jag omkring i säkert 30 min och drömde om att arrangera ett barn kalas. Där fanns ALLT du kan tänkas behöva, godis påsarna, flaggorna, plast dukar, tallrikar, servetter, balonger...och allt organiserat i kategorier, ”Hello Kitty”, ”Pirater”, ”Hulken”, ”Hanna Montana”, ”The Cars” osv.

 

   Ut kom jag med 2 skatt kistor i guld som jag prydde med lite olika klistermärken med pirater. I lade jag lite guld mynt, inte ätbara och en ”ring pop” (klubba). Det blev en super hit när vi kom till barnen. Och det var ju inget svårt att göra heller!

 

// Lisa


Anfi Teathern

Så här ser den ut, den är bara 30 är gammal men ser ut att ha många fler på nacken...



// Lisa

SANTANA

   I morron kl 20:00 är det dax för konsert med SANTANA i Casa de Campo och Anfi Teatern i Altos de Chavon! Ska bli sjukt kul! Har vart på konsiert där en gång tidigare och de har en acustik som är helt otrolig, och alla ser...! Kanske inte alla som gillar denne gitarrspelande Latino men om han kommer förbi där du bor så tror jag att det är en "once in a life time concert", det är alltså bara att gå! Hur som haver så ska det bli kul och vi är en liten grupp som ska tillsammans och det gör ju det hela lite kuligare...!

   Ska se om jag hittar någon bild på Anfi Teathern...

// Lisa

Vickan och Daniel

Läste att aftonbladet.se har slagit rekord med hjälp av Vickan och Daniels förlovning, väntande bröllop och hur vida detta skabetalas med skatt, kungens plånbok eller med PR. Helt otroligt att det blev sånt drag på svenska folket för att lilla sessan ska skrida fram till altaret ÄNTLIGEN! Jag menar har hon int eväntat bra länge på att Kungen, pappsen ska ge sitt godkännande till den stackars Danile?

   Så ätligen när det blev dax och kungen säger att "Det går vell bar då" så ska han dessutom be om mer pengar??! Hallå, inte nog med att du inte har lett fram Vickan till altaret ett par år tidigare du har dessutom mage att BE om mer pengar?? Var dte inte Kung du var sa du? hur kan det då komma sig att du ska BE om pengar från Anna 25, 3 barnsmor, ensamstående och arbetslös?, Kalle 20, Studerande och deltidsarbetare, Gunnar 68, Pensionär...osv? Har du inte det minsta skam i kroppen? HUr kan du gå och BE om pengar från folk som knappt har pengar till kläder till sina barn och som jobbar extra för att få tak över huvet?

   Kungen FÅR (han tror att han tjänar dem) pengar utav skatten som ska gå till löner och jag vet inte vad de säger men utöver det är han got för en massa miljoner oxå. Ser han fattig ut tycker ni? Nej tänkt evell det, han gör ju inte det. och inte resten av kunga familjen heller. Men det finns många VANLIGA svenskar som visst inte har det så lätt men vi ska snällt ställa upp och betala lite extra för att Vickan ska få sitt sago bröllop? jo jag tackar jag. vem betalade ditt Bröllop undrar jag, det var ingen som betalade mitt i alla fall!

// Lisa

Nr 2

   It does happen things around here, well everu once in a while...not so much as i would like to but any how some times. Two weeks ago we had a big motor yacht named Big Aron here for 2-3 days just to pick up some charterers from Las Americas Airport, just 15 min from Marina Zar-Par. It was something for us to see, this 153’ blue gorgeous yacht docked to the marina. Now why did I not take any photos of that…hmm anyhow.

 

   Last week there was this amazing 177’ sloop here, Tiara.   The only problem was that she had a min. draft of 17’ so she could not come in to the marina and had to stay on an anchor in the big bay. She did not stay any longer then Big Aron and did the same operation, boarded some charterers and then she took off sailing. 

 

// Lisa


Nr 1

   I don’t know how many blogs iv started, type 4 posts and then never returned to them again. I mean what should I type about that would be to any interest at all for somebody else? Well I have come to a conclusion on that one. It doesn't need to mean anything to anyone, just to me. Now how was that for a cliché?

   Well to tell you one thing I'm a sailor, o you already guest that? Sorry then…hmm well I'm not sailing around the world. But neither am I in my own country. I'm a Swedish girl married to a Dominican man. We live a shore thou most of the tome we spend next to the water.

   You see my husband is a boat brokerage, actually he is manager for the first brokerage program in the Dominican. It only have one month and they are doing pretty good. I our boat and his job is in Boca Chica, Marina Zar-Par. Nice place for cruisers by the way!

   I on my side am not working but I will take up my studies again to the summer. In the mean time I will do this, type. Well let’s see how this will go but I hope good…

 

// Lisa


Ny blogg, inte ny bloggare...

   Jag var så  lycklig över min blogg fram till idag när systemet uppdaterades och ingenting funkade längre...Men istället flr att gråta över den så blev det till att ta till en välbeprövad blogg portal...Hoppas nu att denna inte ska göra samma sak mot mig som den andra gjorde...Lyckades i alla fall få med mig stilen men lite pyssel och knåp ska nu se om jag kan få med mig det jag skrivit oxå...Hoppas Hoppas...!!!

// Lisa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0